מכירת מניות בשבת

שאלה:

האם מותר להציע למכירה מניות ביום שישי בארה"ב כשיתכן וימכרו במהלך ליל שבת?

תשובה:

כיון שאתה לא יודע מתי הם ימכרו, וגם אם ימכרו הרי הרוב גויים שם, ומצידך לא נעשית כל פעילות בשבת, אין איסור מעיקר הדין, אבל ככל שאין בכך הפסד ניכר, יש להמנע מכך.

מקורות:

ראה שאלה דומה כאן.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. זה לא הנאה ממלאכת גוי שנעשית עבור ישראל? אין מקום להחמיר כי זה סחר ממש? ויש מקומות בניו יורק שקרוב למחציתם הם יהודים לידיעתכם.