השבת אבדה במרכז מבקרים

שאלה:

בחול המועד ביקרתי במקום פרטי מפעיל אטרקציות לילדים. במהלך הביקור מצאתי שטר של מאה שקלים. במתחם נכחו, להערכתי, מעט יותר ממאה איש.
העברתי את השטר להנהלת המקום. האם נהגתי נכון? האם השטר נקנה לבעל המקום משום שהשטח הינו רכושו הפרטי ומדין "חצרו"?
אשמח לקבל פירוט (וגם מקורות).
תודה רבה.

תשובה:

שלום וברכה,

בעל המקום לא קנה את הכסף שנמצא כיון שרבים נכנסים למקום הרי זה חצר שאינה משתמרת וחצר לא קנה. ולכן אתה היית יכול לקחת את הכסף לעצמך.

בהצלחה.

מקורות:

ראה בשמנה ב"מ כו, ב לגבי מצא בחנות הרי אלו שלו, והראשונים [ראה ר"ן בשם התוספות] ביארו שהחנות לא קונה עבור בעל החנות, כיון שיש בחנות רבים שנכנסים ויוצאים אין החצר קונה עבורו.