שותפים בחשבון

שאלה:

בסד
אנו 2 אחים.
לפני שנים אבא שלנו נהג לסייע לנו כספית מרצונו כל חודש. אף אחד לא ידע את גובה הסיוע החודשי שקיבל כל אחד מאיתנו.
לפני כעשור אבא ביקש שנהיה שותפים בחשבון איתו בגלל גילו המתקדם.
כל פעם שרצה לסייע הוא ביקש שנעביר לנו סכום.
כיום אחי הצעיר רוצה לקחת מהחשבון המשותף סכומי כסף שלטעמו אבא נתן לי מהטענה שקיבלתי לבטח יותר ממנו בתקופה שאבא היה לבד בחשבון.
אני טענתי שבשנים שאבא היה בעל החשבון לבדו זו היתה החלטתו וזכותו המלאה כמה לתת כל חודש. וגם אני יכול לדרוש החזר מאותה טענה שמא הוא קיבל יותר ממני.
כיום שכולנו שותפים וחייבים בפני הבנק לכל ההוצאות בחשבון ,אין עילה לתשלום רטרואקטיבי. עבורו. והוצאה כזאת מהחשבון עבורו תמוטט את החשבון שמתקיים מפנסיה וקיצבאות הביטוח הלאומי.
האם דרישתו לגיטימית?

תשובה:

שלום וברכה,

הדרישה של האח לא לגיטימית ולא נכונה. א' מי אמר כמה קיבל כל אח. ב' גם אם נברר ונגיע למסקנה שאח אחד קיבל יותר, לא יכול האח השני לדרוש עכשיו יותר כסף, כיון שמה שהאבא חילק הרי זה שלו ובזכותו להחליט כמה כל אחד יקבל, ולא יכול לבוא אחר האחים שוון במתנה.

בהצלחה.