חיסון קורונה בהריון

שאלה:

שלום לרב ,
1. עד עכשיו חששתי מאוד לעשות חיסון שלישי ואמרתי שעד אחרי החגים( בלי נדר ) לא אעשה. כי היו לי תופעות לוואי והתכווצויות בחזה לאחר החיסון ומתחילה ממש לחשוש מכל המקרים ששומעת.
האם הרב ממליץ על חיסון שלישי אם עשיתי כבר 2 . השני היה בערך לפני 7 חודשים .
מה שאמרתי לא נחשב כנדר נכון אם אחליט לעשות לפני שיסתיימו החגים ?
2. אם אמרתי תוך כדי שיחה שלא אגיע לבית הספר או למקום אחר אם לא מרגישה טוב( בלי נדר) זה יכול להיחשב כנדר?
כי לא כל כאב קטן זה קורונה ועכשיו נלחצתי ממה שאמרתי .
3. כתם על האצבע כתום היום לא יודעת אם גדול מגריס אבל נראה לי שלא . הסתכלתי על תחתונית גם בבוקר וגם מקודם ונראה לי שהצבע היה בסדר אבל בגלל ה ocd לפעמים חוששת לגבי הצבעים שרואה וחושבת שאולי יש השתקפויות של צבעים מטמאים . אז לא יודעת איך להתייחס לזה ?
זה קרה לי הרבה השבוע שהסתכלתי בעצמי על התחתונית והתלבטתי לגבי הצבעים וחששתי מבדיקה פנימית כל הזמן , אם לא שמתי את התחתונית כמו שצריך או שהרגשתי שהקצה שלה נכנס בטעות פנימה כשמעלה את התחתון או כשנוגעים בי בטעות באיזור. הבן שלי רצה לחבק אותי ובטעות פגע בי באיזור עם המרפק כששכבתי במיטה .
יש לחשוש ממשהו ?
נראה לי שהחשש מצבעים מטמאים זה רק מה ocd אבל לא חושבת שראיתי ורוד או אדום .
כך לגבי דברים לבנים שרואה שחושבת שראיתי משהו אבל לא חזרתי להסתכל .

תשובה:

1. ממליץ מאוד לעשות, אני שומע כל הזמן על אנשים שחוסנו לפני למעלה מחצי שנה וחלו עתה שוב.זה לא נדר, אבל מאוד מומלץ.

2. לא נדר.

3. לא לחשוש כלל.

שנה טובה ומבורכת.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. סליחה הרב על כל השאלות,
    לא ציינתי גם לגבי כל תחושות של דיני הרגשה שמרגישה גם לאחרונה , מעבר לזיבת דבר לח , מרגישה את הרחם ממש נפתח מבפנים , אבל אולי זה קשור להריון. זה יכול לקרות סתם באמצע היום וגם בזמן או מיד לאחר תשמיש . ואז חוששת לגבי הצבעים שרואה.
    להתייחס להרגשות האלה או להתעלם גם אם יש לי ספק לגבי הצבע ? כמובן אם רואה על משהו שלא מקבל טומאה .
    תודה ושנה טובה ומבורכת