סליחות

שאלה:

שלום.
מה צריך לעשות זוג בתקופת הסליחות? זאת אומרת, הסליחות מתחילות בשעה 00:00 וכמובן שלא ראוי לקיים יחסים לפני כן, מצד שני לאחר מכן כבר נורא עייפים וספק אם ערים. אציין שאין אופציה אחרת מבחינה השעה.

תשובה:

אם אין אפשרות לומר סליחות לפני התפילה בבוקר [מצוי לרוב בדרך כלל במקומות רבים], ויש לילה של עונה ואין אפשרות להמתין לאחר הסליחות, תוותר על הסליחות.

ברכה והצלחה

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. אם יש לי אפשרות לסליחות בבוקר כאשר מיד לאחר מכן מתפללים שחרית, אבל הקצב שלי איטי בהרבה מהשאר שיצא שבלית ברירה אצטרך להתפלל בדילוגים כדי לצמצם אליהם. עדיף שאומר סליחות לבד בנפרד ואצטרף לתפילה או שכן עדיף שאגיד סליחות בציבור למרות שאצטרך להתפלל בדילוגים?

  2. לא חייבים לומר את כל הסליחות, אתה יכול לומר בקצב שלך, והעיקר שתאמר עם הציבור י"ג מידות, וכשמתחילים שחרית, תעצור, אם יהיה לך זמן תשלים אחר כך, אם לא, לא נורא, לגבי הסליחות טוב מעט בכוונה מהרבה שלא בכוונה.