היסח הדעת בברכות הנהנין

שאלה:

אם אכלתי סטייק בסתם דעת, אחרי שסיימתי לגמרי את הסטייק הגישו לי אחרי כמה דקות גם שניצלים. האם צריך לברך עליהם?

תשובה:

שלום וברכה

אם אתה יושב לאכול ארוחה ואינך יודע מה בדיוק מגישים, עד שלא קמת מהארוחה והלכת אין היסח הדעת. אבל אם כבר קמת והלכתה או בירכת ברכה אחרונה, או שאתה בעל הבית ויודע מה יש לאכול והיתה דעתך ברורה מה אוכלים היום – לא נשמע כך משאלתך- זה לא היסח הדעת.

ערב טוב.