בירך ברכה אחרונה על שעת להמשיך לאכול

שאלה:

שלום וברכה,
רציתי לשאול אם אני אוכל תפוח עץ ומברך עליו לפני כן בורא פרי העץ.
ואח"כ אוכל ענבים כשיעור ויותר מהשיעור ומברך ברכה מעין שלוש – על העץ ועל פרי העץ.
האם אח"כ אם אני רוצה שוב לאכול שוב תפוח או דבר אחר עם ברכת בורא פרי העץ, האם צריך לברך שוב פעם בורא פרי העץ?
פעם קראתי שלפי מרן הגר"ע יוסף זצוק"ל, לגבי שהכל, אם אני מברך שהכל ומכוין – וגם ההדגשה – מכיון לפני כן – בשעת ברכת שהכל שזה יהיה גם אחי הברכת בורא נפשות – אז לא צריך אחרי כן שוב פעם לברך שהכל.
לכן אני שואל האם פה זה אותו דבר אם אני אכוין בשעת ברכת בורא פרי העץ:
1. האם צריך לברך אח"כ שוב פעם בורא פרי העץ.
2. ואם בשעת הברכה כיוונתי שגם אחרי הברכת מעין שלוש ל אאצטרך לברך שוב פעם, האם זה מועיל? אם לא, מה ההבדל?
יישר כח.

תשובה:

לדעת הגר"ע יוסף זה היינו הך, אלא שכפי שציינו כמה פעמים רבים חלקו עליו בזה, ואף במשנה ברורה נראה שהברכה אחרונה היא הפסק והביא מקור לדברי מס' חיי אדם, לכן אין לעשות זאת ואין להכנס למחלוקות וספק ברכות.

כמו כן יש כאן בעיה של ברכה שאינה צריכה!

מקורות:

ראה כאן על השלכה מאוד מעשית בדיון זה.