עניית אמן באמצע ברכת המזון

שאלה:

1. אני אשתי מברכים ביחד ברכת המזון ושנינו רוצים לענות אמן על הברכות. האם אפשר שאחד יגמור אותה ברכה לפני השני והשני יענה אמן, ואח'כ יגמור השני והראשון יענה אמן. וכך הלאה בשאר הברכות?
2. בסליחות ובתחנון לוקח לי יותר זמן, וכשהחזן מגיע לי'ג מידות אני עדיין באמצע. האם שאגיד איתם יג' מידות ואח'כ שוב כשאני מגיע לי'ג מידות או עדיף שאגיד רק כשאני מגיע, או שאגיד רק איתם וכשאני מגיע, לדלג על הי'ג מידות?

תשובה:

שלום וברכה

1. באשל אברהם בסימן קפג מצדד לומר, שרק אחר המזמן התירו לענות אמן, אבל אחר שאר המברכים אין לענות אמן אפילו בין הברכות, ואפילו היא אותה ברכה שסיים קודם.

2. י"ג מידות אומרים רק עם הציבור, אי אפשר לומר ביחיד, לכן תעצור ותאמר עמהם, וכאשר אתה מגיע לשם בקצב שלך – אין לענות.

יום נעים.