עשה צרכיו בתוך סעודתו

שאלה:

שמעתי, שמי שנגע במקומות המכוסים באמצע הסעודה, אזי כשנוטל ידיו אח"כ, צריך מיד אחר הנטילה לאכול קצת פת. כי תיכף לנטילה סעודה. וכן משמע באמת בשו"ע הרב סי' קסה סוף סעיף א, לגבי עשה צרכיו באמצע הסעודה [שמאריך לבאר למה מותר לו לברך אשר יצר לפני שטועם].
האם אכן זהו דין מוסכם ? והאם אין הבדל בין עשה צרכיו לנגע במקום מכוסה ?
יישר כח
כוח"ט

תשובה:

אכן כך ההלכה, אלא שברכת אשר יצר כן יכול לברך לפני אכילתו כמבואר במגן אברהם שם.