סדר לבישת/ פשיטת הבגדים

שאלה:

שלום.
מה הוא סדר פשיטת ולבישת הבגדים? מכנסיים, לבנים, גופיה, ציצית, חולצה, כיפה וכיוצא בזאת

תשובה:

בשו"ת משנה שכיר ח"ב סי' ב הובא להקדים את הפלג העליון בלבישה ולאחר בפשיטה כדי להשאר כמה שיותר זמן עם הציצית. מעבר לכך יש כמובן בכל הבגדים הקדמת ימין לשמאל, ראה משנה ברורה סי' ב ס"ק ד.

שבת שלום.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. האם זה כולל גם כיסוי הערווה? כלומר האם לא עדיף שאמנם יתלבש ויתפשט בסדר זה אך ישאיר את התחתונים לסוף בהורדה וראשון בלבישה?