ביטוח חובה?

שאלה:

שלום הרב, האם לפי ההלכה חייב לעשות ביטוח חובה לרכב ?

תשובה:

שלום וברכה,

לפי הלכה חובה לציית לחוקי התנועה. וחייב הנהג לבטח את עצמו בביטוח אולי לא יהיה לו ביטוח כלל.

בהצלחה.

מקורות:

ראה כאן. בהרחבה ביסוד החיוב של שמירת חוקי תנועה.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. מה בדיוק השייכות בין לשמור על חוקי התנועה,ובין ביטוח חובה? הרי אלו שתי נושאים שונים,ואין הכי נמי צריכים לשמור על חוקי התנועה על פי ההלכה,אבל מה המחייב לסדר ביטוח חובה אם יש אותו קשור לזה?

  2. נכון בודאי שזה החוק במדינה.אני התייחסתי על פי התורה האם מיליונר גדול ששם לצד חשבון בנק של הרבה מליונים רק בשביל המטרה הזאת שבאם יהיה חלילה צורך לשלם יהיה לו לשלם.ומאידך מכיון שיכול להיות ב"ה שהכל יהיה בסדר,אז למה לו לשלם על הרולס רויס שלו הון עתק על חינם?

  3. אף יהודי לא מוכן לעלות לכביש על סמך זה שאולי שם בצד, יש לנו הסכם חברתי מחייב שאין לו רשות להשתמש בדרך הציבורית באופן כזה שמסכן אנשים.