מעשרות לבן ישיבה לקניית כרטיס למשחק כדורגל

שאלה:

שלום רב,
האם ראוי לתת מעשרות לבן ישיבה שמשתמש בכסף עבור קניית כרטיסים למשחקי כדורגל?
תודה!

תשובה:

בודאי אין לתת לו ממעשרות לצורך זה. כדאי להשפיע עליו בעדינות שזה כלל לא מקום לבן תורה..

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. תודה לשואל הנכבד על העלאת הנושא החשוב. ילמדינו רבינו. כידוע לרב גדלתי והתחנכתי בארץ הקודש ושם משחקי כדורסל היו מחוץ לתחום. ממש בבחינת "בל יראה ובל ימצא". והנה כשההשגחה רצתה והתגלגלתי לניו-יורק אחד מהדברים שהדהימו והפליאו אותי וממש לא הבנתי זה הכיצד? איך זה יתכן שבישיבות עצמם יש מגרש עם סל ו-כדור! והבחורים, כן, אותם בחורי חמד שעולים ומתעלים בתורה ובעבודה, בועטים! (אולי לא ממש בעיטה, אבל זריקה וודאי שכן) כיום, למעלה משני עשורים אחרי, אני עדיין לא מצליח לעכל זאת. ואני ממש מבולבל מכל הנושא הזה. זה מותר או אסור? כשר או טרף? (הרב כתב שזה לו מקום לבן תורה. אולי אם זה לא "שם" אלא בישיבה/בבית וכדו' זה כבר סיפור אחר. אבל מי כבר ירצה לשלוח את בנו לישיבה שכזאת או להשתדך עם המשפחה שיש להם "בייסבול" (כדורסל/כדורגל) בחצרם? או שמא "הכל כמנהג המקום"?

  2. יש הבדל גדול בין משחק להתאווררות בין הסדרים או ביום שישי, שזה ענין של בריאות והוצאת מרץ, שבזה כל מקום לפי מנהגו, לבין ללכת לצפות במשחק כדטרגל של קבוצה אולימפית, זה כבר לא הוצאת מרץ אלא התענינות של ממש בספורט, מקום מלא פריצות ואוירה חילונית וכו', זה משהו אחר ממש.