התרת נדר לא ללכת לסרטים

שאלה:

שלום הרב
רציתי לשאול בבקשה. בזמנו שהתחלתי לחזור בתשובה קיבלתי על עצמי לא לראות סרטים יותר (לא נדרתי על כך אבל קיבלתי על עצמי)
היום ברוך השם כמעט 10 שנים לאחר מכן, אני נשוי וחיים על פי התורה (כמובן שיש לאן להתקדם כל הזמן)
הרב אני רוצה להתיר את הנדר הזה שאוכל ללכת אני ואשתי לסרטים צנועים מדי פעם נמאס לנו מבתי קפה וכו'
אשמח לתובנות מהרב

תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה

לעצם הנושא של ההתרה אנחנו לא עוסקים בהתרת נדרים, כמו כן התרה מצריכה פתח, ואני לא מוצא נימוק מספק להתרת נדר כזה, בפרט לאור מה שאסביר:

אני אומר לך בהתחייבות שאין סרט נקי! אין, אין אין… תמיד הנשים בסרט תראינה "במיטבן" בסגנון המערבי המקובל, כך שגם אם הנושא של הסרט אינו נוגע לעניני צניעות, תמיד יהיו שם מראות אסורות, תמיד זה עשוי לגרום להרהור עבירה ולאיסורי הסתכלות, שום דבר טוב ברוחניות לא יוצא מהדבר הזה!

המשיכו בדרככם הטובה להתקדם ולהתעלות עוד ועוד.

שבוע מבורך.