יניקת חלב אם על ידי גדול

שאלה:

שלום רב,

לא ראיתי התייחסות לכך בספרים.

אישתי מניקה את הבת שלנו ובשל כך יש לה חלב בשדיים , בעבר נהגתי לשמח את אישתי בדבר המצווה ע"י "שאיבה" של הפטמות (דומה להנקה) , כיום אם אעשה את זה יצא בוודאות מהם חלב, אני לא מעוניין בחלב אבל רוצה לשמח את אישתי , הצורה הזו עדין משמחת אותה מאוד , היא שאלה ואמרו לה שהדבר אסור.
יש דרך שאפשר להתיר את זה??

תודה רבה

תשובה:

אסור לינוק חלב אם ישירות משדי אשה.

מקורות:

גמ’ כתובות ס,א וכריתות כב,א, רמב”ם מאכלות אסורות ג,ב ושולחן ערוך יו”ד סי’ פ”א סעיף ז’.