כשרות

שאלה:

שלום הרב.
יש לנו בעיה של נמלים בבית ..עדין לא ריססנו.

לפני שבאתי להכין אוכל בקערה על השיש שטפתי אותו..
אבל כנראה נשארו בצד של הקיר שיסמוך לשיש עוד נמלים.

כרגע אני הכנתי עיסה של פשטידה בקערה אחת ובקערה נוספת עוד מצרכים..
אני משתדלת לשפוך בזהירות שאם יש נמלה שאולי הגיע איכשהוא אז שלא תכנס לקערה השניה בזמן השפיכה .

כרגע שפכתי מקערה אחת לשניה ופתאום גילית שמתחת לקערה יש 2 נמלים .
ויותר רחוק מהקערות יש עוד נמלים.
מכיוון שהשיש רטוב אז הן לא בדיוק הולכות..נראות כמעט מתות.

האם צריך לחשוש שאולי בזמן ששפכתי מקערה אחת לקערה השניה נכנסו נמלות לעיסה(היא מורכבת מ ביצים לא מבושלות..טונה..וכו)כלומר נדבקו איך שהוא לקערה ומשם עברו לקערה השניה..
האם לזרוק הכל פשוט לפח.

אשמח לתשובה.

תודה רבה

תשובה:

נשמע חשש רחוק קצת לפי התיאור. לא נראה שצריך לזרוק.