ברכות קריאת שמע לנשים

שאלה:

אם עד עכשיו לפני ערבית קראתי את קריאת שמע ובירכותיה בשם ומלכות עברתי על הוצאת שם ה׳ לשוא?

תשובה:

לדעת הגר"ע יוסף נשים ספרדיות לא אומרות ברכות קריאת שמע בשם ומלכות, למנהג בני אשכנז גם נשים מברכות בשם ומלכות, כמובא בפרי מגדים ועוד אחרונים וכן מנהגן. וזה נוגע לנדון הכללי אם נשים מברכות על מצוות שהזמן גרמא.

יום נעים.

הצטרף לדיון

תגובה 1

  1. חשוב להדגיש כי דעת הגרב"צ אבא שאול זצ"ל שנשים יכולות לברך ברכות ק"ש כמובא באול"צ ח"ב פרק ו' אות י, וכך היה המנהג מקדם קדמתא ואין פוצה פה ומצפצף, וכך נהוג עד היום בכל קהילות בני התורה. ואכמ"ל.