האם גבר רשאי להיות רופא נשים?

שאלה:

1. האם יש לגבר היתר להיות גניקולוג?

2. האם לאישה יש היתר להיות אורולוג (אורולוג הינו רופא מומחה בענף אשר מטפל במצבים ומחלות שונות בדרכי השתן, הן בקרב גברים והן בקרב נשים. תחומי עיסוקו כוללים גם את המחלות במערכת הרבייה הזכרית)?

אשמח לפירוט העניין בבקשה.

תשובה:

שלום וברכה

אינני רוצה להכנס לשאלה "האם יש היתר" כי מי שרוצה היתר יכול למצוא, הרופא טרוד במלאכתו, ויכול להשתדל לשמור על צניעות ככל הניתן, אבל ודאי מכוער הדבר עד מאוד, ויש כל כך הרבה תחומי רפואה שאין מקום לגבר להיות דוקא רופא נשים ולהיפך.