כשרות העדה החרדית בבשר לספרדים

שאלה:

שמעתי שיש בעיה עם ההכשר של העדה החרדית בבשר בהמה לספרדים כך בשם הראשון לציון הרב יצחק יוסף שליטא רציתי לדעת למה ואם אפשר לקבל את המקורות הכלכליים לכך

תשובה:

שלום וברכה

את השאלה הזו יש להפנות לבד"ץ העדה החרדית, לא אלינו, אנחנו לא מוסמכים לומר מה הם עושים, אבל ככלל זה לא נכון! מערכות הכשרות המהודרות מאשרות רק בהמות שהם חלק בית יוסף, ללא סירכות, כחלק מנושא המהדרין מקפידים שלא לאכול בשר שלדעת הבית יוסף הוא אסור באכילה הגם שהרמ"א חולק. כך מצהירים בבירור העדה החרדית וזו התחייבות שלהם כלפי הצרכנים.

אינני רוצה להכנס לשמות של מערכות כאלו ואחרות, אני רק יכול לומר, שמספר הבהמות המאושרות לאכילה על ידי הבד"ץ העדה החרדית קטן לאין שיעור ממה שמאושר על ידי מערכות אחרות שכביכול מתהדרות בכך שהם אלו העושים חלק בית יוסף, כלומר שאם הבד"ץ העדה החרדית מאשרים מתוך מאה בהמות שנשחטות – עשרים, אז המערכות הללו שההכשר שלהם יותר פשוט מאשרות 40… מכאן תבין שזה קצת יותר מורכב…

לכן אני כספרדי הייתי שמח לאכול מכשרות בד"ץ העדה החרדית הרבה יותר מאשר כשרויות פשוטות יותר, גם אם במקרה הן בבעלות ספרדית.

הצטרף לדיון

תגובה 1