למי שייכת הארץ הזו?

שאלה:

שלום,
הארץ הרי הובטחה לצאצאי אברהם.
צאצאי אברהם הם גם בני עשיו הלא הם המוסלמים.
מכאן השאלה שלי- האם המוסלמים בעלי נשמה אלוקית יהודית ומה דינם בבוא הגאולה? ובמילים אחרות, האם למרות אמונתם העכשווית הם נחשבים ליהודים בגלל שהם צאצאי אברהם ויצחק?

תשובה:

שלום וברכה

יש כאן כמה טעויות, ראשית לא נכון שהארץ מובטחת לכל בני אברהם [המוסלמים אגב הם בני ישמעאל ולא בני עשו שאלו הנוצרים באירופה ועוד], את הבטחת הארץ העביר אברהם ליצחק ויצחק ליעקב כמובא בפסוקי התורה, ולכן רק צאצאי יעקב הם יורשי הארץ. וכך אמר הכתוב בעת מאבק יעקב ושרו של עשו בפרשת וישלח:

בראשית פרק לה: "ואת הארץ אשר נתתי לאברהם וליצחק, לך [יעקב] אתננה ולזרעך אחריך אתן את הארץ"…

רק בני יעקב הם עם ישראל, הם שנבחרו לקבל את התורה, וכל שאר עמי העולם הם גויים גמורים.

הצטרף לדיון

תגובה 1