מזוזה שנאבדה בתקופת שכירות שקודם קנייה

שאלה:

שלום וברכה
קנינו דירה, ובתקופה שקודם תאריך קבלת הדירה שכרנו אותה מהמוכר ושיפצנו אותה, ובמהלך השיפוצים הפועלים הורידו את המזוזות [בלי לבקש רשות], ואחת המזוזות נעלמה.
השאלה היא אם אנחנו חייבים לשלם עליה למוכר.
תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה,

לא ניתן לחייב את השוכר על אובדן המזוזה.

בהצלחה.

מקורות:

אין השוכר נעשה שומר על המזוזה מאחר והמזוזה מחוברת לקרקע ולחלק מהשיטות דינה כקרקע, והתמעט מדין שומרים.

אדם שהכניס פועלים לרכוש המשותף סוברים פוסקי זמנינו שחייב על הנזקים מאחר והרשות שלו להכניס לרכוש מתוף ע"ד שמתחייב בנזקיהם. במקרה הנ"ל לא מקבל אחריות מאחר ומכניס בשטח ששכור לו ועתיד לקנות את הדירה – אין לחייבו על נזקי הפועלים.