שימוש בכספי מעשר לצורך טיפולי פוריות

שאלה:

שלום וברכה, האם מותר להשתמש בכספי מעשר לצורך טיפולי פוריות ( טיפולים יקרים) ?
כמו כן, האם ניתן להשתמש בכספי המעשר להפצת תורה לצורך זיכוי הרבים לכלל הציבור ( חילוני, דתי וחרדי) ?

תשובה:

שלום וברכה

1. נראה שיש להקל, משום שבודאי יש מצוה להביא ילד לעולם שיגדל בתורה ויראת שמים, ואין חיוב בטיפולים אלו, כך שזה כמו כל מצוה שאדם לא חייב בה שמותר לרחת ממעשר. כמו כן יש לצרף שכאשר נקלעתם להוצאות כאלו שהם מעל יכולתכם [?] אולי אתם פטורים ממעשרות.

2. אפשרי, אף כי לכתחילה המעשר מיועד לתלמידי חכמים עניים.

תזכו לזרע בר קיימא דורות ישרים מבורכים.