חולה בסכרת נעורים במצוות פסח

שאלה:

חולה בסכרת נעורים מהו לגבי מצוות יום הפסח? ועם ע"פ ע"פ חישובים יוכל לקיים המינימום של מצוות הלילה, אך עי"ז לא יוכל לאכול שום דבר יותר משולחן עורך?

תשובה:

שלום וברכה

אם יוכל לקיים את המצוות על פי שיעורים מדוייקים ואין בזה סכנה, והמחיר הוא רק שלא יוכל לאכול את הסעודה, ודאי יש לקיים את מצוות הלילה, אבל אם אינו יכול לאכול גם את השיעורים, ואינו מאוזן כלל, כמובן פיקוח נפש דוחה הכל. כדאי ללמוד היטב מה המינימום הנדרש, למשל בשתיית ארבע כוסות יש לקחת שיעור של הגר"ח נאה שזה 86 ס"מק ולשתות רוב כוס ולא יותר. זה מעט מאוד.

בריאות טובה ושמחת הלב תמיד!