שיעור פדיון הבן – כולל מע"מ?

שאלה:

ראיתי שכתבתם שיעור פדיון הבן 279 ש"ח, כמדומה שלא חישבתם שם עוד 17% מע"מ וכ-21% תוספת למחיר קמעונאי.
האם יש מקור לשיטת החישוב של המחיר העולמי, ולא לפי המחיר שלמעשה עולה בחנות?
נ.ב. יש לי קובץ שמחשב אוטומטית בזמן אמת את שיעור פדיון הבן, לפי מחיר הכסף והדולר, אשמח לשולחו במייל לכל המעוניין [email protected]
https://din.org.il/2021/03/07/%d7%a9%d7%99%d7%a2%d7%95%d7%a8-%d7%a9%d7%9c-%d7%a4%d7%93%d7%99%d7%95%d7%9f-%d7%94%d7%91%d7%9f/

תשובה:

שלום וברכה

המחלוקת בענין זה עתיקת יומין, איך להתייחס למע"מ, האם זה מס חיצוני וממילא ככל שאנחנו נותנים את השווי שלא באופן המחייב מס אין סיבה לכלול אותו בנתינה [הרי אין חיוב מס על מתנת פדיון הבן], וכנ"ל לענין המחיר הקמעונאי, או שהדבר הופך להיות חלק משווי הדבר. לכתחילה המחמיר על עצמו בזה תבוא עליו הברכה. אשמח לקבל את הקובץ הזה שלך במייל [email protected]

תודה.