מחיצה בבית הכנסת

שאלה:

אני משמש כבעל קורא בבית אבות (האנשים שם משתייכים לזרם הציוני דתי),
קרה לאחרונה והתפילה לא התקיימה בבית הכנסת שבמתחם אלא בחדר האוכל (אינני יודע את הסיבה אך זה קרה לאחר כמה שבועות בהם לא הייתי במקום בעקבות סגר הקורונה) כאשר בחלק אחד ישבו הגברים ובחלק השני הנשים ללא מחיצה (אך גם שלא בערבוב), הסתפקתי מאוד אם היה מותר להתפלל במצב כזה, ומה היה עלי לעשות, (כרגע בכל אופן חזרו להתפלל בבית הכנסת) רציתי לדעת אם בדיעבד זה בסדר ומה היה עלי לעשות במקרה בו איני יכול עתה לדאוג למחיצה באופן מיידי.
תודה רבה.

תשובה:

שלום וברכה

חובה לסדר מחיצה, ואתה יכול במצב כזה לבקש שזה יסודר, לא צריך לחשוש, אבל גם במידה וזה לא סודר, כל עוד הנשים מאחור והגברים מקדימה אין עליך איסור לקרוא להם בתורה, כיון שלא מדובר ברצון לתערובת חלילה, אלא בציבור של זקנים שההנהלה שם לא מודעת מספיק לחיובים ההלכתיים, ומדובר במשהו אקראי וארעי.

מקורות:

ראה כאן על דיני מחיצה בבית הכנסת.