קורס פסיכומטרי מעורב

שאלה:

שלום רב..
אני באה מבית דתי, לאחרונה מתחזקת
הבנתי שבעייתי ללמוד לימודים מעורבים וכל זה חדש לי..
1. גם בנוגע ללימודי פסיכומטרי אסור ללמוד בצורה מעורבת?
יש כל מיני מכונים ויש כאלה עם אחוזי הצלחה מאוד גבוהים אך מעורבים – האם ההלכה אומרת ללכת למכון פחות טוב אבל מופרד? שבו יש סיכוי הצלחה פחות גבוהים מהאחרים?
עד כמה רחוק צריך ללכת?

2.וגם לגבי מוסדות- יש רחוקים יש יקרים ופחות טובים אבל מופרדים – האם עלי לבחור רק אותם? זה מאוד מגביל..
3. מה בנוגע ללימודי רפואה שאין מסלול מופרד בארץ – האם אסור ללמוד אותו??

אשמח לתשובה מקיפה, בגלפ שלא התחנכתי בחרדי איני יודעת מה לפעול, ובכך נתקעת בבחירת מסלול לימודים.

תשובה:

שלום וברכה

ככלל ההפרדה מאוד חשובה, באוניברסיטה לא כל הזמן רק לומדים, ולימודים שלא בהפרדה עלולים לגרום למכשולות רבים. הנושא והייעוץ הספיציפי מורכבים מידי מכדי לעסוק בו בשורות מספר באינטרנט, כדאי לפנות לרבנית יראת שמים שאת מתחברת אליה ורואה בה מורת דרך לחיים של תורה, לקבל ממנה הכוונה ראויה. ככלל אין ספק שאת הפסיכומטרי ניתן ללמוד בהפרדה ולהצליח.

בהצלחה רבה.