שיעור אכילה לנטילת ידים

שאלה:

שלום כבוד הרב
יש לי טורטיות מקמח חיטה
בטורטיה אחת יש 45 גרם האם על טורטיה אחת עושים נטילת ידיים עם ברכה וברכת המזון ?
תודה

תשובה:

אחר שכבר נשאלתי בשאלה זו כמה פעמים באתר, עדיין לא ברור לי ממה מורכבת הטורטיה ואם הרוב מים או על כל פנים יש בה תיבול או מתיקות מורגשת ואז היא מזונות ולא המוציא, במידה ודינה כלחם, השיעור שאתה אומר הוא גבולי, ספק כביצה, ולכן הייתי אוכל עוד מעט כדי שודאי ניתן יהיה לעשות נטילה בברכה, ברכת המזון בכל מקרה צריך, וגם נטילת ידים, הספק לגבי הברכה.