תרומת ביצית מיהודיה / גויה?

שאלה:

כבוד הרב שלום,
אני בת 40. כבר הרבה שנים שאנחנו בטיפולי פוריות. החלטנו לפנות להליך תרומת ביצית.
אני שומרת מסורת וחשוב לי ענין היהדות ומנגד גם ענין גילוי עריות.
היות ואנחנו עושים את ההליך בארה"ב יש אפשרות לתורמת יהודיה , חלקן ישראליות.
התורמות היהודיות שאנחנו רוצים – חלקן ישראליות (ויש חשש לגילוי עריות בהמשך) וחלקן לא מתאימות למה שאנחנו מחפשים מבחינה חיצונית, חלקן לא יכולות לגשת לארה"ב.
תורמת אחת "שמצאה חן" בעיננו לא יהודיה
התורמת היהודיה אמריקאית שרצינו לא פנויה, צריך להמתין לפחות חצי שנה.
אנחנו יודעים שיש שתי גישות.
היות ואנחנו פונים לסוכנות שיש בה תורמות יהודיות, אני בכל זאת רוצה לדעת עד כמה חשוב שהתורמת תהיה יהודיה?
אני חוששת מההשלכות של תורמת לא יהודיה.
האם ההמלצה שלכם לפנות לתורמת יהודיה ?

המון תודה !

תשובה:

שלום רב,

ברור שיש מעלה לתורמת יהודיה, אבל היא חייבת להיות פנויה (לא נשואה). אחרת זה נכנס לתסבוכת הלכתית. שיכול להשליך על היילוד ספק ממזרות.

אין מניעה הלכתית לקבל תרומת ביצית מלא יהודיה. אבל חשוב מאד לדעת את ההשלכות. כלומר, תרומת ביצית מלא יהודיה הילד/ה הוא ספק יהודי. שהרי אין הכרעה בפוסקים האם הילד נחשב כבנה של בעלת הביצית או של האם היולדת, ולכן הוא יהיה ספק יהודי וחייב לעבור גיור מספק. יש רבנים שיסייעו לכם לעבור גיור כזה בקלות אם תלכו למסלול כזה, גם מכון פועה מסייע מאד בתחום הזה. יחד עם זה ברור שתרומת ביצית מיהודיה פנויה זה עדיף.