שינוי שם המשפחה – כהן במצב של חללות

שאלה:

שלום רב, רציתי לשאול בקשר לזה שאמא שלי גרושה ואבא שלי כהן אבל לא התחתנו והביאו ילד ללא נישואין עכשיו השאלה שלי היא כזאת האם שם המשפחה שלי יכול להיות כהן אף על פי שעל פי ההלכה וההוראה שאדם כזה נחשב חלל אך יוכל לשנות שם משפחתו בתעודת זהות והאם אותו אחד יוכל לעלות אחרי זה לקדושת כהן כיביכול תודה.

תשובה:

שלום רב,

עקרונית זו לא שאלה הלכתית. כלומר, אתה יכול להישאר עם השם כהן. אכן מן הסתם כדאי לך להחליף כדי שלא יטעו משך הזמן או משך הדורות. כמדומני שבמשרד הפנים אי אפשר להחליף את השם במקרים אלו באופן שלא ירשם שזה היה השם הקודם. אם לא שיש החלטה שאינו כהן.