בדיקת פאפ

שאלה:

האם לאישה חרדית יש טעם לבצע בדיקת פאפ?
אם הרופאה מציעה כחלק מהנורמה – יש ענין או שאפשר להמנע?

תשובה:

שלום רב

אינני מכיר המלצה רפואית לעשות בדיקה כזו כחלק מהנורמה, רק כשיש צורך רפואי, חשש לסרטן הרחם, ובכל מקרה אין זה ענין דתי, אם את חוששת וזו ההמלצה, למה לא…, פשוט לא הבנתי לשם מה היא ממליצה לעשות את הבדיקה.

מה שכן חשוב לדעת, ככל שהדבר נעשה בימי טהרה, שהכנסת מקלון משטח לרחם עלולה לטמא, ולכן אם אכן מכניסים לתוך הרחם יש להמנע שלא להכנס לחשש טומאת נדה אא"כ יש צורך ממש או לעשות זאת סמוך לזמן שעלולים לקבל מחזור ואז לא מפסידים כל כך…, אולם פעמים רבות לא מדובר במשטח ברחם עצמו אלא בנרתיק והוא אינו מטמא. אמנם גם אם הכניסו את המקלון לחלל הרחם עצמו [נדיר] יש מקום להקל באופן שלא ראתה דם [גם נדיר], אלא אם כן הוא סמוך לווסת, שאין הפסד גדול כל כך.

מקורות:

נשמת אברהם ח”ב סי’ קצד.