Ocd ונדרים בטהרה

שאלה:

שלום כבוד הרב
ביצעתי הפסק טהרה ביום חמישי והייתי בספק לגבי הצבע ( שלחתי לרבנית שתראה וטרם נעניתי ).
בינתיים ביצעתי גם בשישי הפסק. התכוונתי לבצע בדיקה אחת ותוך כדי ההפסק אמרתי שאם ההפסק של יום חמישי לא יהיה תקין שההפסק הזה יחשב אבל אז לא הסתפקתי מהצבע אז העדפתי לבצע עוד בדיקות עד שיצא נקי .
אין פה חשש לנדר נכון?שכביכול התכוונתי לבצע בדיקה אחת ואמרתי שההפסק שעשיתי יחשב אבל אז עשיתי עוד בדיקות …

דבר נוסף,
נתקלתי בנקודה קטנה אדומה מתחת לציפורן. תחילה לא התייחסתי , גירדתי את הראש ואז שוב הסתכלתי והיא נעלמה . ביצעתי אמנם בדיקה בבוקר אך ראיתי את הנקודה לא סמוך ממש לבדיקה והאצבע גם הייתה עטופה בעד בדיקה והעד של הבוקר היה נקי .איך להתייחס לזה ?

בנוסף, איך להתייחס לכתמים שרואה על פרטי לבוש שלי בשבעה נקיים כל עוד זה צבעוני זה בסדר?

תשובה:

שלום וברכה

אין כאן שום נדר, וגם אין לך בכלל נושא של נדרים, כך שזה לא משנה.

אין לחשוש לנקודה.

כתם על בגד צבעוני אינו אוסר, אבל יש לזכור שבשבעה נקיים יש ללבוש בגד תחתון לבן.

שבוע טוב.