שתיית מים בעמידה

שאלה:

לא יאכל מעומד ולא ישתה מעומד- הרבה פעמים אני עומדת ליד הברז ושותה כמה כוסות מים, חייבים לשבת? וכשנמצאים בחוץ ושותים מברזיה, זה בעיה? גם אם טועמיםאוכלים משהו קטן, חייבים לשבת? תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה

הבן איש חי בשו"ת רב פעלים ח"ב סי' מה כבר העיר שלא נהגו להזהר בזה, וכנראה משום שאולי נשתנו הטבעים ובזמנינו לא ניכר שזה גורם להתשת הגוף כמו המובא בגמרא בגיטין, גם הרמב"ם הזכיר הלכה זו על אכילה ולא על שתייה, אמנם לתלמיד חכם גנאי הוא לאכול ולשתות בעמידה והוא צריך להקפיד על כך יותר, כמבואר בפרי מגדים בסי' רצו ס"ק ד.

הצטרף לדיון

תגובה 1