האם מחויב להעיר לאביו על רעש שעושה לשכנים?

שאלה:

אני שומע שכנים למטה צועקים ויש לי הרגשה שזה מזה. מה גם, שבורכתי בשכן שגורר מעל חדרי רהיטים, כאילו שהוא שוחה ברהיטים, אז אולי אני נכווה על כך שלא מעיר.
תודה רבה כבוד הרב

תשובה:

יש לי תחושה שיש לך עודף רגישות בתחום זה, וזה גורם לך גם לסבול מהשכנים וגם לשפוט בחומרה את אביך. כדאי להרגיע קצת, גרים בין אנשים טבעי שהם גוררים כסא או שולחן, אני מניח שהם לא ממש עובדים בלגרור כל הזמן…

תסיח את הדעת ותרגע, שום דבר לא מכוון כנגדך, איזה יופי לגור בין אנשים ולא באי בודד!