סתירה בלשון השטר

שאלה:

שטר שכתוב בו ששוכר חפץ ל12 חודש, מתאריך ל' שבט תשפ"א עד י' אדר תשפ"א. (כלומר: רשום 12 חודש, אבל מיד אחר כך בפירוט התאריך נרשם משך זמן של 10 יום בלבד..)

למעשה, אחרי מס' ימים התברר שהשוכר לא יצטרך את הדירה, עקב נסיבות שהשתנו. והשוכר ביקש לחזור – עוד לפני זמן השכירות – מהשכירות.

השאלה – האם השוכר יכול להסתמך על כך שבפירוט התאריכים נרשם (בטעות) רק 10 יום, ולכן יהיה זכאי לשלם רק על 10 יום.
תודה

תשובה:

שלום וברכה,

אם לא היה סיכום בעל פה על הזמן, אלא רק חתמו בחוזה בזה החוזה קובע. אולם לרוב המציאות שמדברים על הזמן בעל פה ואח"כ חותמים על החוזה, במקרה כזה שאירע טעות בכתיבת הזמן החוזה לא משנה את הסיכום בעל פה, והשכירות תמשך לשנה.

בהצלחה.

מקורות:

ראה כאן בדיני חתימה על חוזה מתי מחייבת ומתי לא.