צירוף קבוצות למניין

שאלה:

בכניסה לבית הכנסת יש לנו מבחוץ סככה. דלת כפולה (שתי דלתות צמודות) ברוחב כולל בערך שני מטר, נפתחת לאמצע אולם. הקיר בין הסככה והאולם הזה, החל מגובה כמטר, הוא בנוי מחלונות שקופים. בדרך כלל רוב האנשים מתפללים בסככה שבחוץ, אבל אנשים בודדים מתפללים בפנים. לא תמיד יש לנו מנייו בחוץ . אז אנחנו מסתמכים על האנשים שבפנים שייחשבו כמצטרפים למניין.
השאלה היא: א) האם מספיק שנפתח רק דלת אחת משתי הדלתות?
ב) היכן אמור לעמוד שליח צבור ? האם ממש במפתן, ששם הוא מפריע קצת בכניסה לאולם, או אולי טוב גם כאשר הוא עומד בחוץ, למשל קצת מימין לדלת? ג) הכהנים היכן יעמדו לברכת כהנים? ד) כיצד ניתן לקבל את דפי פרשת השבוע שלכם?
תודה רבה.

תשובה:

שלום וברכה

מספיק לפתוח רק אחת הדלתות זה הרי פתוח לגמרי לא משנה הרוחב.

השליח ציבור לכתחילה יעמוד במפתן ממש, ואז יועיל גם לדעת השו"ע, במקרה שאינו עומד במפתן זה יהיה תלוי במחלוקת שהביא המשנה ברורה שם ס"ק נב.

ברגע שהש"ץ במפתן, לא משנה כל כך היכן יעמדו הכהנים, כולם מצטרפים למנין, ובשעת הדחק של הקורונה לא חייבים להקפיד שכולם יעמדו לפניהם.

בדף הבית שלנו יש אפשרות להתחבר לקבלת העלון.

בהצלחה