יחוד 3 בנות ו2 בנים

שאלה:

שלום כבוד הרב,
אמא שלי נשואה פעם שניה ובעלה לא גר איתנו, מידי פעם הוא בא לישון אצלנו, אך רב הזמן אינו נמצא,
אח שלי החורג (הבן של בעלה של אמא) רוצה לבוא אלינו לשבת עם חבר שלו, ואחי השבת בשבת ישיבה, לכן רק אמא, אני לאחותי בבית, לגבי שבת אין לנו בעיה כי אחותו הנשואה תבוא עם בעלה ואין כאן יחוד, השאלה שלי: אחי החורג וחבר שלו אמורים לישון אצלנו גם במוצ"ש האם יש כאן יחוד אם אחותו לא נמצאת, זה יוצא שאמא אחותי ואני בחדר והבנים בחדר, והאם אני נועלת את הדלת של החדר שלנו הבנות זה פותר מיחוד?
תודה מראש, ושבת שלום!!

תשובה:

בשו"ע בסי' כב סעי' ו כתב שאין יחוד כאשר יש הרבה אנשים עם הרבה נשים, אבל בברכי יוסף הובא בפתחי תשובה שם כתב שדוקא אם הם שלושה ושלוש אבל לא בשנים, אמנם יש מחלוקת אם אמא ובת נחשבות שומרות אחת על השניה, אבל בלילה בלאו הכי לא די בשומרת אחת, וגם זו מחלוקת ויש מחמירים, אינני יודע פתרון לבעיה זו, צריך פשוט ליידע אותם ושיחזרו לישיבה כבר במוצ"ש, תשאלי רב נוסף אולי ימצא איזו עצה.

יום טוב.