יחוד עם אשה ובתה ובעלה בעיר

שאלה:

האם מותר להתייחד בבית שנמצאת בו אשה שבעלה בעיר ובנותיה (שהם גם בנותיו) באופן שאין התר של פתח לרשות הרבים. תודה

תשובה:

אם בעלה בעיר ולא מדובר באשה שליבך גס בה כלומר שאתם רגילים מאוד יחד ויש ביניכם קירבת הדעת – מותר.

לגבי אשה ובתה אם הבת שומרת לאמא ולהיפך, נחלקו הדעות.

מקורות:

בשו”ע אבהע”ז סי’ כב סעי’ ח נאמר, שאף שבדרך כלל אין איסור ייחוד במי שבעלה בעיר, אם מדובר באשה שליבו גס בה, כלומר שהוא רגיל בה ביותר כיון שהם דרים יחד בבית, כמו במקרה שלך, יש להחמיר יותר ולא קיים היתר זה.

בנוגע לאם ובת, ראה נטעי גבריאל כא, יג, שמביא דעות חלוקות בעניין, הדבר הלכה מתיר ושו"ת דברי מלכיאל מחמיר, ראה שם.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. תודה. אם הבנתי נכון את התשובה ההתר של בעלה בעיר אינו מועיל כלפי נשים אחרות הנמצאות בבית אלא כלפי האשה הזו בלבד. ועוד רציתי לברר האם יש איזה אופן שבו מותר להיות בבית אם אשה שלבו גס בה,במקרה שלי המדובר בחמותי

  2. 1. לא מדוייק, ברגע שיש היתר ביחס לאחת מהן, היא נחשבת שומרת עבור כולן.
    2. זו בעיה… אם יהיה גם פתח פתוח [שבזה נחלקו אם מועיל כשליבו גס] ובצירוף שיטת הדבר הלכה שבת שומרת לאמא ולהיפך, נראה שיש להקל.