שינוי מקום בברכת על המחייה

שאלה:

שלום וברכה, קראתי את התשובות לגבי שינוי מקום שניתן להקל במיני מזונות ולהחמיר בשבעת המינים.למען הסר ספק- השאלה: אם התחייבתי בברכת "על המחייה" האם כאשר שיניתי מקום אני מברך במקום בו נזכרתי או שאבדתי את הברכה?
בברכה.

תשובה:

שלום וברכה

אין דבר כזה לאבד ברכה אחרונה מחמת שינוי מקום, כל השאלה האם ניתן לברך במקום שנזכר או שחייב לחזור למקומו הראשון, ובזה הכריע המשנה ברורה לגבי מזונות להחמיר לחזור למקומו הראשון ולגבי שבעת המינים להקל לברך במקום שנזכר. כמובן שמי שלא יכול לחזור למקומו הראשון חייב לברך במקומו שנזכר.