מה מחפשים בזוגיות?

שאלה:

בס"ד
שאלה מאוד רגישה ומטרידה.
אני נשואה מזה 9 שנים.
לאדם בעל חסד, עין טובה, חביב על כולם.
אני יכולה למנות את כל הדברים שלו הטובים ולא לסיים.
מעריכה אותו מאוד.
אבל אבל והאבל הגדול.
אנחנו דיברנו על זה שלא הולך לנו בכל הקטע של אישות, ולא רק. אנחנו פשוט לא מסתדרים אחד עם השני.
מצד אחד יש רצון ומצד שני אין הבנה.. כל אחד מאוכזב מהשני שלא מבין אותו, קשה ככה.
אין לנו קשר ככ חברי, לצערי.
אני בעצמי אוהבת לצחוק עם כולם וכו. אבל אין לי חברות שאני בקשר הדוק איתן, אולי זו הסיבה ליחסים על בעלי. אני ככ מבולבלת.
וקשה ככה להיות, זה גם מאוד יכול להשפיע על ילדיי שכבר מתחילים לגדול.
עצה

תשובה:

שלום וברכה

קראתי את שאלתך, ונראה לי שפשוט יש כאן אכן איזה שהוא חוסר הבנה בסיסי בנושא הזוגיות.

את מחפשת בבעלך תחליף לחברות, אבל מה לעשות, גבר אינו אשה, ובעל אינו חברה… גברים יש להם תחומי התענינות משלהם, אופני תגובה משלהם, מבט משלהם על החיים בכלל, וסגנון שיחה משלהם, וכן הנשים, וזה נפלא! כלומר, כאשר מבינים שבבעל ניתן למצוא את הגבר המתאים והמיוחד לך, ובאשה יוכל הגבר למצוא את אשתו שלו על כל המשתמע, ולא לחפש בגבר את החברות, או באשה את החברים, הכל יהיה מובן יותר וקרוב יותר. כל גבר זקוק לחום הנשי, לעולם הרגש, לכל הבית שהיא נותנת לו, וכל אשה זקוקה לגבר שתוכל להעריץ, שינהל את הבית מנושאים הגדולים, שיעמוד לצידה ויבין אותה וכו'. כשמחפשים את הדברים האלו המרכיבים את הזוגיות גם מוצאים אותם. כל אשה צריכה בעל, אבל אין למצוא בו את שאר הדברים החסרים לה, די שהוא מקיים את הפונקציה הזו… הייתי ממליץ מאוד לקרוא על הנושא הזה, יש את ספרו של הרב שמחה כהן הבית היהודי מאוד מומלץ, אולי גם לפנות לייעוץ במידה ואתם רואים שהספר לא מספק אתכם. והעיקר להשקיע בזוגיות, למצוא את הזמנים להיות יחד רק שניכם ולא לתת לגידול הילידם ולחיים לשטוף אתכם לגמרי… בנוגע לחיי האישות, כדאי להתייעץ עם מדריכת כלות מוסמכת וותיקה לראות מה הבעיה ומה לעשות.

בהצלחה רבה מאוד.