צניעות שיער

שאלה:

האם יש חובה לנשים רווקות ללכת עם שיער אסוף?
אני קיבלתי על עצמי בלי נדר לאסוף את השיער .לא קל בשבילי . ושמעתי פעם שאפשר שלא לאסוף את השיער אם הוא באורך קצר..
אני רוצה לקצר את השיער (לאורך הכתף וקצת מעבר) אבל- האם אצטרך לאסוף בכל אופן את השיער??

תשובה:

עד הכתף אין צורך לאסוף.

שבוע טוב.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. יש לציין שדעת ה"מגן אברהם" היא שרווקות צריכות לאסוף את השיער, וכתב זאת כפשרה בין שני פסקי השו"ע, שמצד אחד משמע ממנו (באבן העזר) שרווקות חייבות לכסות את השיער, ומצד שני משמע שמותרות לגלות את השיער (באו"ח סימן ע"ה).

    אבל רוב האחרונים חלקו על המג"א והתירו לרווקה ללכת בשיער פרוע (גם אם הוא ארוך, ההמצאה "עד הכתפיים" אין לה מקור בפוסקים…) והגר"ע יוסף בשו"ת יביע אומר (ח"ד, אה"ע ג') כתב שבזמן הזה גם המג"א יודה להתיר.