נדר שהופר

שאלה:

נדרתי נדר שלא אשכב יותר עם גויה …והפרתי את הנדר ושכבתי עם גויה …איך אני מתקן את הכל ???עברתי שלושה איסורים גויה, זרע לבטלה , הפרת נדר

תשובה:

עוון כבד מנשוא, יש הרבה לעשות תשובה ולהתרחק מאוד מחטא זה, קטונתי מלערוך לאנשים סדר תשובה של תעניות וכו', אבל מה שברור שחייבים לנטרל כל מה שעשוי להביא לחטא הזה, אם זה אינטרנט שאינו מסונן, קשר טלפוני עם אותה גויה וכדומה, אינני יודע, אבל לברוח מהחטא לצד השני בכלל, לקבוע עיתים לתורה, שסגולתה לטהר את הנפש ולהבריח יצר הרע..

ה' יעזור בעדך.