השהית כבד על הרשת אחרי צלייתו

שאלה:

ראיתי שאסור להשהות את הכבד על הרשת של הצליה, אלא מיד בתום הצליה להסיר אותו ממנה,
כמו"כ ראיתי שצריך להדיח את הכבדים במים ג"פ.
שאלתי היא:
האם מותר להשהות על הרשת לצורך ההדחה, כלומר- אני צולה בחוץ, כאשר מסתיימת הצליה אני אקח את הכבדים בעודם אחוזים ברשת ואכנס איתם למטבח, שם אדיח אותם במים ג"פ כשהם בתוך רשת הצליה, ורק לאחמ"כ אפתח את הרשת ואסיר אותם, ככה זה הכי נוח, האם זה בסדר?
בנוסף, האם יש בעיה להדיח אותם כאשר מי ההדחה נשפכים לכיור?
תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה

למנהג בני אשכנז יש להסיר אותם מעל הרשת מיד, ואין להשאיר אותם כדי להדיחם יחד עם הרשת במים. למנהג בני ספרד אין חובה להסיר מיד מהרשת. אין בעיה בכך שמי ההדחה נשפכים לכיור, אלו מים מרובים והם לא חמים.

מקורות:

ראה שו"ע סי' עו סעי' ד ש"ך וט"ז שם, וראה שם בשו"ע שאם הדם פסק מלזוב אין בעיה להשאיר את הכבד על הרשת. וראה ברית כהונה יו"ד מערכת צ סעי' ג שכך נהגו בג'רבא.