שמנונית או כתם על החולצה

שאלה:

האם יש בעיה לתלמיד ישיבה ללבוש חולצה שיש בה כתם שמן? ומה אם כתם השמן לא בולט מאוד אבל כן אפשר להבחין בו?
יש לי חולצה לבנה עם כתם שמן וחבל שאמנע מללבוש אותה בראשי חודשים וכדו' מפאת כתם שמן…
תודה!

תשובה:

שלום וברכה

מה שנאמר שתלמיד חכם לא ילך כשיש רבב על בגדו, הכוונה שבאופן זה הבגד אינו מכבד אותו, אבל אם אתה מתכבד בו, ולמרות הכתם זה נראה בעיניך חגגי וכלל לא בולט, אני סומך על שיקול דעתך שאכן אין בזה בזיון לכבוד התורה.

עלה והצלח.