עניית קדיש באמצע ברכת המזון

שאלה:

באיזה מקרים מותר לענות באמצע ברכת המזון

תשובה:

שלום וברכה

אין לעות באמצע ברכת המזון לשום דבר, וחמור דינה מקריאת שמע, אלא היא כמו אמצע שמונה עשרה. ויש שהקלו באופנים מסוימים.

מקורות:

בשלחן ערוך סי' קפג סעי' ח כתב שדינה כשמונה עשרה לענין שאילת שלום מםני הכבוד ומפני היראה שהכל אסור, ובמשנה ברורה שם ס"ק ל כתב בשם רעק"א שדינה שווה בזה לתפילה לגמרי, גם לענין אמן יהא שמיה רבה ברכו וכו', ראה יביע אומר ח"א סי' יא בדעתו, אמנם בחזון איש סי' כח ס"ק ג תמה על חומרא גדולה זו, וצידד לחלק בין שאילה מםפני היראה לבין עניית אמן יהא שמיה רבה, אלא שגם לדבריו אסור לענות באמצע החתימה.