שאלה:
כידוע יש פוסקים שאפיה לאחר בישול מחייבת בהמוציא
רציתי לשאול לגבי הסופגניות שמגיעות לקונדטוריות מהמאפיות קפואות ובחנות לאחר ההפשרה אופים אותן לכמה דקות בשביל שיהיה הרגשה של טריות האם גם זה נחשב כאפיה?
תשובה:
זה לא אפייה אלא חימום בעלמא, אבל שמעתי שיש היום בחנויות כבר סופגניות שהן אפויות ולא מטוגנות בשמן עמוק, ובזה כבר יש ממש שאלה, ככל שזה בצק שנילוש במים ולא במי פירות [לספרדים שבכל מתיקות מורגשת מברכים מזונות הדין קל יותר מבחינה זו]. כמו כן, גם כאשר נילוש במי פירות, אם זה אפוי, יש בזה קביעות סעודה, ומאוד מהר מגיעים בסופגניה לשיעור קביעות סעודה.
יש לי שאלה
אם טיגן את הסופגנייה לא בשמן עמוק אלא בשמן רגיל אז הוא יהיה חייב לברך ברכת המוציא
ועוד שאלה אם טיגן מאלוח עם קצת שמן אז זה יהיה המוציא
בטיגון בשמן מועט זה ספק ברכות ויש לאכול רק בתוך סעודת פת, ראה משנה ברורה בסי' קסח סעיף י.
יש סופגניות שאופים אותם ואך כך מטגנים אותם בשמן עמוק אז צריכים לברך על זה ברכת המוציא
זה נכון אבל כאן הוא מטגן בעצמו ויודע שלא נאפתה.
השאר תגובה