שפשוף רכב

שאלה:

שלום כבוד הרב, לפני כמה שבועות כשיצאתי מחנייה שפשפתי רכב בחלק קטן מהפח, ראיתי שהיה צבע של האוטו שלי על הפח שלו אז פשוט ניגבתי את זה ולא היה נראה שיש עוד סימן כמו שריטה או משהו ממה שאני זוכר היה צבע של האוטו שלי על שלו, ניגבתי את זה ונראה לי שזהו, לא זכור לי שהייתה שריטה או שצבע מהאוטו שלו נפגע.
עשיתי את זה מכיוון שנלחצתי ולא ידעתי מה לעשות ואני לא יודע מי הבן אדם ואיך להגיע אליו, מה אני יכול לעשות אם אני צריך לעשות משהו, תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה,

לפי הלכה אסור לברוח לפני שאתה מוודא שאכן לא הזקת. הבריחה לא פוטרת מתשלומי נזקין.

בדיעבד שברחת ואין אפשרות לאתר את הנפגע אין מה לעשות.

בהצלחה.

מקורות:

בגזל ולא יודע ממי גזל ממצאנו שצריך שיעשה הנגזל עם המעות צורכי רבים. אבל כל זה בגזל שצריך שהנגזל יוציא את הגזלה מתחת ידו. אבל בנזקין אין עניין שיוציא הגזלה מתחת ידו, ואם לא יודע למי לשלם הפסיד את האפשרות לתקן את מעוותו.

הצטרף לדיון

3 תגובות

  1. פרסם בעיתון מקומי על דבר התאונה.
    במקרה שלך שנראה מדברך שלא היה נזק ממשי לכאורה אין חובת תשלומים. כי אם היה שפשוף קל שלא מקובל לתקן ולא גורם לירידת ערך אין חובת תשלומים.

  2. לפרסם בעיתון מקומי על דבר התאונה.
    במקרה שלך שנראה מדברך שלא היה נזק ממשי לכאורה אין חובת תשלומים. כי אם היה שפשוף קל שלא מקובל לתקן ולא גורם לירידת ערך אין חובת תשלומים.