דמי נסיעות לעובד שמקבל הנחה של סטודנט

שאלה:

החודש נסעתי פחות פעמים לעבודה – בידוד חגים וכו' אז אמרתי למעסיק שישלם כפי ששילמתי והוא אמר שהוא משלם ברוטו לא משנה לו כמה אני שילמתי. אני סטודנטית לתואר ראשון האם אוכל לטעון חופשי שנתי וכך בעצם משלם בפועל פחות על הנסיעות ממה שהמעסיק משלם? (להרוויח את ההפרש?) אציין שבמידה ולא ארויח לא אוציא אישור סטודנט כיוון שצריך לשלם למקום לימודים על הכרטיס ואין לי צורך נוסף בו
תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה,

התשלום של נסיעות שאת מקבלת זה חלק מהשכר עבודה שלך, מותר לך לעשות עם הכסף מה שתרצי. לפי הלכה העובד זכאי לדמי נסיעות גם אם בפועל הוא לו נוסע בכלי תחבורה, [הולך ברגל או מגיע בטרמפ'].ולכן מותר לך להוציא כרטיס סטודנט ולקבל הנחה, ואת ההפרש שאת מרוויחה מההנחה שייך לך. וכן בזמנים שנכנסת לבידוד את זכאית לתשלום מהעבודה למרות שלא היו הוצאות של נסיעות.

בהצלחה.

מקורות:

התשלום של דמי נסיעות זה התחייבות מהמעביד לעובד, וזה נכלל כחלק מהשכר שמקבל, ולכן אין הבדל אם הוציא הוצאות עבור הנסיעות או לא. ראה עלון המשפט גיליון מספר 29 עמוד ד.