חוזה שיש בו שני אופציות עבור הקבלן

שאלה:

בס"ד
שלום לכבוד הרבנים הגאונים שליט"א
יש בפי שני שאלות בבקשה
ישנו קבלן גוי שעובד בחוזה שבתוכו רשום 2 אופציות הראשונה-שהקבלן נותן 10% הנחה וסעיף נוסף שרשום 15% הנחה-הקבלן הוא קבלן משנה של יהודי עד כמה שידוע לנו. הקבלן הגוי חושב שרשום 15% ולא יודע על כך שיש סעיף שבו רשום גם 10% האם צריך לומר לו?
האם זה מוגדר כטעות הגוי?
ושוב נציין שהוא קבלן משנה של יהודי עד כמה שידוע לנו.
מה צריך לעשות בנידון דידן?
תודה רבה לכם.בשו"ט וכל הישועות.

תשובה:

שלום וברכה,

טעות של קבלן גוי שלא דורש את המחיר המקסימלי דינו כטעות גוי ולא חייבים להעמידו על הטעות. ולכן אם הקבלן הגוי טעה ולא דרש את השכר הגבוה שיכל לדרוש אין חובה להודיע לו.

אם הקבלן הוא סחיר של הקבלן הראשי ההפסד של הקבלן הראשי – היהודי, ודינו כטעות ישראל שחייבים להודיע על כך. אבל אם הוא קבלן משנה פרטי שמשלם שכר לקבלן הראשי [שכר קבוע או לפי אחוזים], דינו כטעות גוי ואין חובה לעדכן על הטעות.

בהצלחה.

מקורות:

ראה שו"ע חו"מ סימן שמח.