רכב שפגע ויש חשש שגרם לתקלה נוספת

שאלה:

שלום! רכב פגע ברכב אחר. למחרת בעל הרכב הנפגע הבחין שנדלקה נורה המעידה על בעיה ברכב. בעל הרכב פנה למוסך ובעל המוסך אמר שיתכן והנורה נדלקה בעקבות הפגיעה. האם הרכב הפוגע חייב לשלם רק על הפגיעה בפח או גם על תיקון התקלה הקשורה לנורה?

תשובה:

שלום וברכה,

הזכרת בשאלתך שבעל המוסך אמר 'שיתכן והנורה אדומה נדלקה בעקבות הפגיעה'. אם זה רק יתכן ולא קביעה ודאית לא ניתן לחייב את הנהג שפגע, כדי לחייב ממון צריך שיהיה ברור שהנהג פגע והזיק את הרכב, ואם יש ספק המוציא מחברו עליו הראיה.

בהצלחה.

מקורות:

שולחן ערוך חושן משפט הלכות נזקי ממון סימן תח:

סעיף א

אין הנזקים משתלמים אלא בראיה ברורה ובעדים כשרים.

סעיף ב

שור שהיה רועה, ונמצא שור הרוג בצדו, אף ע"פ שזה מנושך וזה מועד לנשך, זה מנוגח וזה מועד ליגח, אין אומרים בידוע שזה נגחו או נשכו. ואפילו גמל האוחר בין הגמלים ונמצא הרוג בצדו, אין אומרים בידוע שזה הרגו, עד שיראוהו עדים כשרים.