תשלומי שכירות דירה לזוג שבהליכי גירושין בתקופת השכירות

שאלה:

זוג שכר דירה על חוזה השכירות חתומים הבעל והאישה ובעל הדירה קבל שקים מחשבון האישה לאחר מספר חודשים הודיע האישה שהיא עזבה את הדירה והם בהליך גרושין הבעל נשאר לגור בדירה השקים חזרו .שאלתי האם אפשר לגבות מהבעל את כל שכר הדירה שהרי נשאר לגור בדירה או כיון שגם האישה חתומה על הסכם השכירות חצי משכר הדירה צריך לתבוע מהאישה .יישר כח

תשובה:

שלום וברכה,

הבעל שגר בבית צריך לשלם תשלום מלא של שכירות דירה.

בהצלחה.

מקורות:

זוג ששכרו דירה והתגרשו בתוץ תקופת החוזה, דינו שווה לשוכר שנאנס ולא יכל להמשיך לשכור את הדירה, שכתב השו"ע חו"מ סימן שלד סעיף א, י"א שחייב לשלם, וי"א שפטור. והלכה אם נתן לא יתן. ואם נתן לא ייטול. ולכן האשה שיצאה מדירה לא ניתן לחייב אותה בתשלומי שכירות. והבעל שהמשיך לדוק בדירה ולא יצא חייב לשלם תשלום השכירות במלואו.

בהצלחה.