חלוקת ירושה ביתומים רכים

שאלה:

אדם שנפטר והשאיר אלמנה ויתומים רכים וכן חובות.
אים מחלקים את הירושה,
האם לפני מחלקים אותה חייבים להקצות כספים לזון את האלמנה והיתומים?

תשובה:

שלום וברכה,

לפי הלכה אלמנה נשארת לדור בידרה של הבעל כל עוד לא נישאת בשנית. וכ יכולה לזון מנכסי הבעל כל ימי אלמנותה. ולכן לא מחלקים את הירושה אחרי פטירת האב.

לגבי מזונות הבנים אין האב חייב לזון את בניו אחרי מותו, ולכן לפי הלכה אם יש בנים גדולים שרוצים חלק מהירושה לא מקצים חלק מהכספים למזונות הקטנים.

האמא גם לא חייבת לזון את הבנים מכספה, ואם כל הבנים קטנים הם היורשים ולכן יכולה להאכיל אותם מכספי העיזבון כיון שהם היורשים.

התשובה הלכתית ולא מעשית. במקרים כאלו בבית דין מחשבים פרמטרים שונים כדי לדעת איך ומתי לחלק את הירושה.

בהצלחה.

מקורות:

זכות אלמנה בדירה ומזונות – שו"ע אבן העזר סימן צג – צד.

האב לא חייב לזון את בניו אחרי מותו – בית שמואל סימן עא ס"ק א.